Veilig werken en minder ziekteverzuim dat willen we allemaal. De kans op ongelukken en blessures op de werkvloer zo klein mogelijk maken! Dit is wat alle organisaties willen en ook verplicht zijn volgens de arbowet. Het opstellen van een RI&E is opgenomen in Artikel 5 van de Arbowet. In deze blog lees je hoe je dit georganiseerd en op orde krijgt.

Waar begin ik ?

Je zou de RI&E zelf kunnen doen of een expert inhuren om het voor je te doen. Het allerbelangrijkste om te weten, is dat je begint met het in kaart brengen van de risico’s. Deze risico’s zal je ook moeten documenteren waarna je ze zal moeten naleven. 

Een expert kan je hierbij helpen, deze geeft je overzicht en helderheid van je huidige situatie. Bovendien controleert deze ook op volledigheid van alle onderdelen.

Boete

Je riskeert geen boete als je geen RI&E hebt als:

  • alle werknemers in het bedrijf samen 40 uur of minder werken;
  • het bedrijf ten hoogste 25 werknemers heeft en gebruik maakt van een in de CAO opgenomen RI&E-instrument óf van een erkend branche RI&E-instrument zoals opgenomen op rie.nl

Bedrijven met méér dan 25 werknemers riskeren wel een boete als de RI&E niet orde is en moeten hun RI&E wél laten toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige.

Plan van aanpak

Aan de hand van je onderzoek werk je je plan van aanpak uit. Hier komen de knelpunten naar voren en wat je daaraan gaat doen. 

 

De RI&E expert kan je ook bij helpen bij het plan van aanpak en de uitvoering hiervan. Hiermee zorg je dat je een duidelijk aanspreekpunt hebt die de navolging monitord, de scores bijhoud tezamen met de resultaten en evaluaties. 

Een compleet overzicht voor een veilige werkomgeving in ontwikkeling.

Klaar voor de toekomst

Door je RI&E uit te besteden en op regelmatige basis te toetsen, houd je je aan de wet en ben je klaar voor de toekomst. Je hebt alle risico’s in kaart en voldoet aan de huidige wet,- en regelgeving. Bovendien creëer je een veilige werkomgeving en beperk je ziekteverzuim.

Wil je ook klaar zijn voor de toekomst maar weet je nog niet waar te beginnen? Neem dan snel contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

 

Samen vertrouwd de toekomst in.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment