Dat hangt ervan af hoe je ermee omgaat…..

Zie je de RI&E als een wettelijke verplichting en niet meer dan dat, dan is de kans groot dat de uitvoering van de RI&E onzin is.

Besef je echter dat een goede RI&E veel verder gaat dan een wettelijke verplichting, in feite is de RI&E een verbetervoorstel voor je bedrijf. Ik raad daarom in veel gevallen ook aan om de RI&E door een partij uit te laten voeren die geen binding heeft met je bedrijf. Zij staan blanco in het hele verhaal en hebben meestal geen last van de zogenaamde “blinde vlek” die eigen medewerkers wel hebben.

Als een RI&E goed uitgevoerd wordt en er wordt ook aandacht besteedt aan het Plan van Aanpak (dat overigens ook een wettelijke verplichting is), ben ik ervan overtuigd dat deze zichzelf terugverdient. Immers 1 medewerker die 1 dag ziek is kost al gauw zo’n € 250,00. En dan hebben we het niet eens over de kosten en energie die je moet leveren om een goede vervanger te vinden en te betalen……

Vervelend is dan ook nog eens dat arbeidsgerelateerd verzuim meestal niet met 1 of 2 dagen opgelost is, twee weken thuis na een bedrijfsongeval is niets bijzonders.

Naast de financiële loonstrop loop je dan ook nog eens kans op een flinke boete door het ministerie van SZW.

En misschien is nog wel de belangrijkste vraag de volgende:

Wil jij als werkgever verantwoordelijk zijn voor het ongeval dat jouw medewerker overkomen is, of had je het liever voorkomen?

Neem dus tijdens de “week van de RI&E” contact op met Fuprof en pak 15% korting op de uitvoering van een goede RI&E!

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment